Curry met zoete aardappel en kip

Curry met zoete aardappel en kip

Deze simpele curry met zoete aardappel en kip is echt een aanrader! De zachtheid van de zoete aardappel smaakt heerlijk in combinatie met de pittige smaak van de curry. Naast zoete aardappel en kip, bevat deze curry paprika en cashewnoten als garnering. Easy peasy en binnen 25 minuten op tafel!

Je kunt de curry ook gemakkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten en eventueel te vervangen door een extra ingrediënt, zoals linzen of kikkererwten.

– 25 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 125 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 zoete aardappelen of 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 1 paprika
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1,5 el milde curry paste
  • 100 ml kokosmelk
  • 1,5 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Fruit de curry paste 2 minuten in de pan op middelhoog vuur.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe aan de pan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe aan de pan met de curry paste. Bak 15 minuten. Draai regelmatig om. Bak de kipdijfiletreepjes de laatste 7 minuten mee. Blijf regelmatig omscheppen.
  5. Snijd vervolgens de paprika in kleine stukjes.
  6. Als de kip gaar is, voeg je de paprika, kokosmelk en crème fraîche toe. Breng het geheel aan de kook. Laat met de deksel op de pan 4 minuten pruttelen op laag vuur.
  7. Giet de pan met rijst ondertussen af. Laat staan met de deksel op de pan.
  8. Serveer de curry met de rijst vervolgens op twee borden. Garneer tenslotte met de cashewnoten.

Voilà, je curry met zoete aardappel en kip is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens dit recept voor curry met garnalen, sperziebonen en flatbread!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *