Crostini’s met burrata, ham en pesto

Crostini's met burrata, ham en pesto

Deze krokante stukjes geroosterd brood bestrijkt met olijfolie, genaamd “crostini’s”, zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel. Ik koos voor crostini’s met een topping van burrata, ham en homemade pesto. Een heerlijk Italiaans voorgerecht of snack!

– 20 minuten
– 12 crostini’s
glutenvrij

Benodigdheden

  • Kom
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 2 baguettes (glutenvrij van Schär)
  • 1 bol burrata
  • 4 el olijfolie
  • 6 plakjes serranoham
  • snuf peper

Voor de pesto:

  • 15 gram verse basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 handje gemalen Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

2. Snijd beide baguettes in 6 even grote stukken. Besprenkel de stukjes baguette aan beide kanten met olijfolie. Bak de stukjes baguette ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Ga ondertussen verder met het maken van de pesto. Vul de bodem van de blender met de olijfolie. Verwijder vervolgens de takjes van de basilicumblaadjes. Voeg de basilicumblaadjes, pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de kom. Mix alle ingrediënten met de staafmixer fijn tot een pesto.

4. Haal de stukjes baguette uit de oven. Snijd vervolgens de burrata in 12 kleine stukken. Snijd de stukken ham in tweeën. Bestrijk de crostini’s met de pesto. Beleg vervolgens met de burrata en eindig met de ham.

5. Strooi tenslotte de peper over de belegde crostini’s.

Voilà, je Italiaanse crostini’s met burrata, ham en pesto zijn klaar. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer Italiaanse gerechten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *