Crostini met burrata, pistachenoten en balsamico crème

Deze crostini met burrata, pistachenoten en balsamico crème zijn heerlijk voor bij de borrel. De topping bestaat uit romige burrata, serranoham, kappertjes en pistachenoten. Drizzle tenslotte balsamico crème over de crostini en je hebt een heerlijke snack voor op tafel.
– Kooktijd: middel
– 14 crostini
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 7 plakken serranoham
- 1 bol burrata
- 1 el kappertjes
- handje pistachenoten
- 8 el olijfolie
- 1 el knoflookolie
- snuf peper en zout
- snuf peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven allereerst voor op 200 graden.
2. Meng de olijfolie, knoflookolie, peterselie en het peper en zout in een kommetje. Snijd vervolgens de ciabatta in ca. 14 schuine stukken. Smeer de stukjes ciabatta aan beide kanten in met het mengsel olie en kruiden. Bak de stukken ciabatta ca. 13 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snijd de plakken serranoham ondertussen in tweeën zodat je in totaal 14 plakjes serranoham hebt. Scheur de burrata bol uit elkaar, met je handen of met een vork bv. Pel vervolgens de pistachenoten.
4. Haal de stukjes brood uit de oven. Beleg met de serranoham, burrata, kappertjes en pistachenoten. Eindig met een drizzle van balsamico crème.
Voilà, je crostini met burrata, pistachenoten en balsamico crème zijn klaar. Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze crostini’s met burrata, ham en pesto!