Couscous met mozzarella en granaatappelpitjes

Couscous met mozzarella en granaatappelpitjes

Ik was al dol op parelcouscous, maar sinds ik couscous combineerde met mozzarella en granaatappelpitjes, bosui en basilicum, ben ik ook fan van de “normale” Marokkaanse couscous! Probeer zelf eens dit heerlijk frisse gerechtje!

Dit couscousgerecht kun je zowel warm als koud eten!

– Kooktijd: snel
– 2 personen
glutenvrij
low FODMAP

Ingrediënten (hoeveelheden voor 2 personen)

  • 150 gram glutenvrije couscous (ik gebruikte Vrij van gluten couscous van Albert Heijn)
  • 150 ml water
  • 90 gram granaatappelpitjes
  • 1 bosje bosui (alleen het groene gedeelte is low FODMAP)
  • 30 gram verse basilicum
  • 80 gram mozzarella
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Vul een pan met 150 ml water en breng aan de kook. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Haal de pan vervolgens van de kookpit af en roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat 5 minuten stomen. Rul met een vork door de couscous en voeg nog een extra eetlepel olijfolie toe.

2. Was het groene gedeelte van de bosui en snijd het groene gedeelte van de bosui in kleine ringetjes. Snijd vervolgens ook de basilicum en de mozzarella in kleine stukjes.

3. Meng de stukjes bosui, mozzarella en basilicum door de couscous. Meng vervolgens ook de granaatappelpitjes door het geheel. Serveer de couscous op twee borden of kommen.

Voilà, je couscous met mozzarella en granaatappelpitjes is klaar om op te dienen! Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze parelcouscous met garnalen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *