Couscous met garnalen en courgette

Couscous kun je in veel variaties maken! Dit keer deel ik een recept voor couscous met garnalen en courgette, bosui, paprika en Parmezaanse kaas. Een heerlijk couscousgerecht dat in no-time op tafel staat!

Deze couscous kun je zowel warm als koud eten!

– 10 minuten
– 2 personen
glutenvrij
low FODMAP

Ingrediënten (hoeveelheden voor 2 personen)

  • 150 gram glutenvrije couscous (ik gebruikte Vrij van gluten couscous van Albert Heijn)
  • 150 ml water
  • 1 bosje bosui (alleen het groene gedeelte is low FODMAP)
  • 100 gram garnalen
  • 1 rode paprika
  • 130 gram courgette (ca. een helft van een grote courgette)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Vul een pan met 150 ml water en breng aan de kook. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Haal de pan vervolgens van de kookpit af en roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat 5 minuten stomen. Rul met een vork door de couscous en voeg nog een extra eetlepel olijfolie toe.

2. Was ondertussen het groene gedeelte van de bosui en snijd in kleine ringetjes. Was de courgette en snijd deze ook in kleine blokjes.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de blokjes courgette toe aan de pan en schep regelmatig door. Snijd de paprika vervolgens in stukjes. Voeg de paprika en bosui ook toe aan de pan. Blijf regelmatig omscheppen.

4. Meng het mengsel van courgette, bosui en paprika vervolgens door de couscous. Serveer de couscous op twee borden of kommen. Strooi tenslotte de Parmezaanse kaas over de gerechten heen.

Voilà, je couscous met garnalen en courgette is klaar om op te dienen! Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze couscous met mozzarella en granaatappelpitjes!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *