Clubsandwich met zalm en gebakken uitjes

Clubsandwich met zalm en gebakken uitjes

Een clubsandwich is altijd een goed idee! Rooster je brood, beleg met je favoriete ingrediënten en serveer met een handje chips. Deze clubsandwich belegd met zalm, rode ui, paprika, sla en gebakken uitjes eet ik vaak als lunch. Net even wat lekkerder dan een ‘gewone’ boterham ;).

Het brood voor deze clubsandwich bakte ik kort bruin in een koekenpan. Als alternatief kun je de boterhammen roosteren in een broodrooster of oven.

– Kooktijd: middel
– 2 x clubsandwich

Ingrediënten

  • 6 boterhammen
  • 0,5 el roomboter + 3 el roomboter
  • 100 gram gerookte zalm
  • halve rode paprika
  • halve rode ui
  • 50 gram (eikenblad)sla
  • 2 el gebakken uitjes
  • 3 el mayonaise
  • handje naturel chips

Bereidingswijze

  1. Zet een koekenpan op middel hoog vuur. Voeg de halve eetlepel roomboter toe aan de pan.
  2. Bak de boterhammen één voor één aan beide kanten bruin (circa 2 minuten bakken per kant op middelhoog vuur).
  3. Haal ondertussen de schil van de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  4. Smeer de gebakken boterhammen vervolgens in met roomboter.
  5. Beleg de helft van de boterhammen met de gerookte zalm, eikenbladsla, de rode uien ringen en gebakken uitjes. Eindig met een paar toefjes mayonaise en bedek met de andere helft van de boterhammen.
  6. Snijd de boterhammen door de midden zodat er een driehoekvorm ontstaat. Serveer met een handje naturel chips.

Voilà, je clubsandwich met zalm en gebakken uitjes is klaar. Enjoy!

Probeer ook eens deze clubsandwich met rosbief en gepocheerd ei!

Clubsandwich met zalm en gebakken uitjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *