Burrata pasta met balsamico

Burrata it is! Ik ben dol op burrata en vind deze romige kaas heerlijk smaken, vooral bij pasta. Bijvoorbeeld in deze pasta met balsamico. Lekker met pijnboompitten, kappertjes, paprika en romige kaassaus. Easy peasy en binnen 20 minuten op tafel!

– 20 minuten
– 2 personen

Ingrediënten

  • 225 penne
  • 2 bollen burrata
  • 1,5 el pijnboompitten
  • 2 paprika’s
  • 3 el kappertjes
  • balsamico crème
  • snuf zout
  • snuf peper

Voor de romige kaassaus:

  • 150 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • snuf peper

Bereidingswijze

  • Breng een pan met een snuf zout aan de kook. Kook hierin de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes.
  • Zet vervolgens een koekenpan op het vuur. Voeg de pijnboompitten en paprika toe. Rooster ca. 3 minuten. Schep regelmatig om. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Zet ondertussen een tweede koekenpan op het vuur. Voeg hieraan de kookroom en geraspte kaas toe. Bestrooi met peper. Meng door elkaar en laat een aantal minuutjes pruttelen.
  • Giet de penne pasta vervolgens af.
  • Voeg de kaassaus, paprika, kappertjes en pijnboompitten bij de penne. Meng voorzichtig door elkaar.
  • Serveer op twee borden. Voeg dan de burrata toe. Drizzle tenslotte de balsamico crème over de gerechten en bestrooi met peper.

Voilà, je burrata pasta met balsamico is klaar. Enjoy your meal!

Probeer ook eens deze pasta met burrata en paprikapesto!

Burrata pasta met balsamico

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *