Bruschetta met zalm en wakame

Bruschetta met zalm en wakame

Deze bruschetta met zalm en wakame (zeewiersalade) is heerlijk als borrelhapje. Bruschetta maak je door sneetjes brood in te smeren met olijfolie en kruiden en vervolgens op te warmen in de oven. De topping van deze bruschetta bestaat uit zalm, wakame, wasabi mayonaise en sesamzaad ter garnering. Super lekker!

– Kooktijd: middel
– ca. 10 bruschetta

Ingrediënten

Voor de topping:

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram wakame (zeewiersalade)
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 5 el roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 0,5 el wasabi mayonaise

Voor de bruschetta:

  • 1 baguette
  • 5 el olijfolie
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper

Bereidingswijze

  1. Warm van tevoren de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Meng de olijfolie, knoflookolie en peper in een kommetje. Snijd vervolgens de baguette in ca. 10 schuine sneden. Besmeer de sneetjes baguette aan beide kanten en zijkant met het mengsel van olijfolie.
  3. Leg de stukjes baguette op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukken.
  5. Haal vervolgens de bruschetta uit de oven.
  6. Besmeer de bruschetta rijkelijk in met de roomkaas.
  7. Beleg de bruschetta met de zalm en wakame. Verdeel de wasabi mayonaise bovenop de wakame.
  8. Garneer tenslotte met de zwarte sesamzaadjes.

Voilà, je bruschetta met zalm en wakame is klaar. Enjoy!

Probeer ook eens deze crostini’s met burrata, ham en pesto!

Bruschetta met zalm en wakame2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *