Bruschetta met geitenkaas, pesto en ham

Deze bruschetta met geitenkaas, pesto en ham is ideaal als snack voor bij de borrel. Bruschetta maak je door sneetjes stokbrood in te smeren met een mengsel van olijfolie en kruiden en vervolgens op te warmen in de oven. De topping van deze bruschetta bestaat uit zelfgemaakte groene pesto, ham, geitenkaas en walnoot.

– 25 minuten
– ca. 8 bruschetta

Ingrediënten

  • 1 baguette
  • 8 plakjes ham
  • 8 kleine rondjes geitenkaas
  • 1 handje walnoten
  • 5 el olijfolie
  • 1 el olijfolie met knoflookaroma
  • snuf peper
  • snuf peterselie

Voor de groene pesto:

1 x recept groene pesto

Bereidingswijze

1. Warm van tevoren de oven voor op 200 graden celsius.

2. Meng de olijfolie, knoflookolie, peper en peterselie in een kommetje. Snijd vervolgens de baguettes in ca. 8 schuine sneden. Besmeer de sneetjes baguette aan beide kanten met het mengsel van olijfolie. Bak de stukjes baguette 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Maak ondertussen de groene pesto.

4. Haal vervolgens de bruschetta uit de oven.

5. Leg de rondjes geitenkaas in een ovenschaaltje. Laat de geitenkaas enkele minuten opwarmen in de oven.

6. Smeer de bruschetta in met de groene pesto. Beleg vervolgens met de ham.

7. Haal vervolgens de geitenkaas uit de oven en beleg de bruschetta met de warme rondjes geitenkaas. Druk tenslotte in ieder rondje geitenkaas een walnoot.

Voilà, je bruschetta met geitenkaas, pesto en ham is klaar. Enjoy!

Probeer ook eens deze crostini’s met burrata, ham en pesto!

Bruschetta met geitenkaas, pesto en ham


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *