Broccolisoep met cheddar, spekjes en bosui

Broccolisoep met cheddar, spekjes en bosui

Tijdens deze koudere dagen eet ik steeds vaker een voedzame soep als warme (lunch)maaltijd. Soep maken is easy en je kunt echt veel groenten verwerken in een soep. Dit keer maakte ik een voedzame broccolisoep met cheddar, spekjes en bosui.

– 15 minuten
– 2 personen
glutenvrij

Benodigheden

  • Blender (of staafmixer)

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 100 gram cheddar
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 2 bosjes bosui
  • 2 el crème fraîche
  • 450 ml water
  • kippenbouillonblokje (niet alle bouillonblokjes zijn glutenvrij)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een hapjespan.

2. Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat de broccoli ca. 5 minuten koken in de bouillon.

3. Was vervolgens de bosui. Snijd in kleine ringetjes. Houd een kwart van de bosui apart. Voeg de rest van de bosui toe aan de pan. Voeg tevens de helft van de cheddar toe aan de pan. Laat nog even koken.

4. Pak ondertussen een koekenpan en zet op het vuur. Voeg de spekjes toe aan deze pan. Laat kort bakken. Schep de spekjes regelmatig om.

4. Voeg vervolgens de inhoud van de hapjes pan toe aan de blender (of gebruik de staafmixer om de soep te pureren in de pan). Voeg tevens de crème fraîche bij het mengsel. Pureer het mengsel in de blender.

5. Verdeel de soep over twee kommen. Garneer met de spekjes en de overgebleven cheddar en ringetjes bosui.

Voilà, je broccolisoep met cheddar, spekjes en bosui is klaar. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer soep recepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *