Bloemkoolsoep met bosui en pijnboompitten

Bloemkoolsoep met bosui en pijnboompitten

Op zoek naar een lekker soep recept? Probeer dan eens deze bloemkoolsoep met bosui en geroosterde pijnboompitten! Deze voedzame soep zet je binnen een kwartiertje op tafel. Heerlijk als lunch, voorgerecht of avondeten met bijvoorbeeld wat brood erbij.

– 20 minuten
– 2 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 bosjes bosui
  • 550 ml water
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 1 el crème fraîche
  • snuf peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de bloemkool en snijd in roosjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de bloemkool toe. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten koken.
  3. Zet vervolgens een koekenpan op het vuur. Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze mooi bruin zijn. Laat de pijnboompitten vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  4. Was de bosui. Snijd de bosui in ringetjes.
  5. Voeg vervolgens de crème fraîche, de peper en het zout toe aan de hapjespan. Pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Verdeel de soep over twee kommen. Garneer de soep met de ringetjes bosui en geroosterde pijnboompitten. Strooi tenslotte nog wat peper over de soep.
Bloemkoolsoep met bosui en pijnboompitten

Voilà, je bloemkoolsoep met bosui en pijnboompitten is klaar. Enjoy your meal!

Klik hier voor meer soep recepten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *