5 x inspiratie voor zomerse salades

Op warme dagen is een frisse maaltijdsalade ideaal! Je kunt hier eindeloos mee variëren; met enkel sla als hoofdingrediënt of met toevoeging van een koolhydraatbron zoals pasta of couscous. In deze post heb ik 5 zomerse salades op een rijtje gezet. Van een salade met crispy chicken tot een pastasalade met garnalen en mango. Lekker met een zelfgemaakte dressing!

Klik op de foto of de naam van het gerecht voor het recept.

1. Salade crispy chicken met homemade dressing

Deze salade crispy chicken met homemade dressing is super lekker en zet je snel op tafel. De basis van de salade is eikenbladsla toegevoegd met mais, paprika, olijf en krokante kip in reepjes. Met als finishing toch een zelfgemaakte dressing van zure room, mayonaise, kaas en kruiden. Ideale salade voor op een warme zomerse dag!
25 min.

5 x inspiratie voor zomerse salades

2. Frisse couscoussalade met hüttenkäse

Een frisse couscoussalade met hüttenkäse als maaltijdsalade of als bijgerecht is ideaal; simpel en snel klaar! Garneer met granaatappelpitjes en je hebt een heerlijk gevarieerd couscousgerecht.
15 min.
vegetarisch

Frisse couscoussalade met huttenkase

3. Frisse pastasalade met burrata

Ik ben dol op burrata! Een salade met burrata ontbreekt dan ook zeker niet in dit lijstje. Deze pastasalade met burrata is lekker fris door de combinatie van ijsbergsla, komkommer, rode ui en appel. Lekker met penne, walnoten, pijnboompitten en honing-mosterd dressing. Binnen een kwartiertje op tafel!
15 min.
vegetarisch

Frisse pastasalade met burrata

4. Pastasalade met garnalen en mango

Een zowel frisse als voedzame maaltijd? Deze kleurrijke pastasalade met garnalen en mango is heerlijk als lunch of avondeten. Voeg mozzarella, olijven en paprika toe en je hebt een voedzame pastasalade met frisse ingrediënten!
15 min.

Pastasalade met garnalen en mango

5. Couscoussalade met cottage cheese en avocado

Tot slot; een heerlijk frisse couscoussalade met cottage cheese en avocado. Makkelijk & snel; een ideale maaltijdsalade voor de lunch of het avondeten.
15 min.
vegetarisch

5 x inspiratie voor zomerse salades


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *